Le Show

Gepassioneerde biecht van muzikale hacker, die vecht voor vrijheid à la Braveheart. Pogingen tot tijdloosheid, onvoorspelbaarheid en eeuwigheidswaarde vormen de spil in deze (over)spannende experimenten, voortbordurend op Iets Met Klootzak ©1991

download Save Target As
The Latest Show
's mp3
mostly in Dutch

Stream the latest show (.m3u)
Stream previous show (.pls)


LIVE jthz radio-stream
(temporarily relaying affiliates)
LIVE affiliated stream

Archives

Download more episodes

December 2009
May 2007
October 2006
August 2006
July 2006
June 2006
May 2006
April 2006
February 2006
January 2006
December 2005
November 2005
October 2005
August 2005
July 2005
June 2005
May 2005
April 2005
March 2005
February 2005
January 2005
December 2004
November 2004
October 2004
July 2004
June 2004

The show is encoded in
mp3 or ogg format. You can
listen using this free software: winamp, foobar, xmms, zinf
or codecs for Mediaplayer

What and who is this?

"lullig voor je" is dutch slang, resembling something like
pity for you, shitty for you, bummer for you...
Using that for my internet- based broadcast makes as much sense as the way
Monty Python's Flying Circusss applies to the tv-series.


jult.net (the log) pics yay!
weird video and sum music


contact / audio / comments to
lulligvoorje@gmail.com
Pivot Forum GeoURL
[RSS] FEED [Atom]
voeg feed toe aan aggregator

Show only
podcast or non-podcast
entries

Last Comments

Sanne (Alle rivercasts t…): Dag lieve Julius, We zijn…
Martijn (Paris Nord): Zeg Jult, leef je nog?
Sanne (Alle rivercasts t…): Dag Julius, Leuke podcast…
Johan (Paris Nord): Jules, bien merci pour ce …
Dre (m4a in WinAMP, zo…): Gebruik makend van "Media …
jult (Outsource FM ;-)): Niemand merkt het verschil…
de stationmanager… (Outsource FM ;-)): psssst.. de striem komt in…
jult (m4a in WinAMP, zo…): Mijn versie is beter, vind…
Michiel de R (m4a in WinAMP, zo…): Oh! Jult! Zulk copy-paste …
gekkehenk (Allerminst lullig…): haha, een vat vitriool! ge…

Netcasting

wbai | offthehook | offthewall
binrev | podsqod | nicole | anji
newsreal rant-talk tv cup o' joe
o'reilly | openpod | adam | tnt
hurricane | diva | khaha
wholeweat--| thislife | powerhr
club977 | freq3 | flash
last 100 | alley 50 | pdcsts.nl
mark | spithout | xs4podcast
Nederlandstalig (dutch):
podcastled | info | gespod
striem | njoy | brenno | guido
ronald | jelle&sarra | sloeries
ed | martijn | leon | domien
erwin | wim-6 | douwe | bern
eeuw | jim | parool | roelf
Cool Listeners:
Martijn | JoNic | Fred | Henk
Gerwin | Tristan | Herbert e.a.


some hours ago

Friday 29 Apr 2005 - 14:41Klopgeest


U zult zich afvragen waar mijn opvolgende show blijft. Wel, mijn buren zijn hun woningen nogsteeds aan het verbouwen, en het is nu al drie dagen geboor en getimmer op tijden dat ik iets wil inspreken, of nog lig te slapen. Gewoon niet om aan te horen, en ik raak er helemaal gestressed van! Ja, ik heb toch nog grenzen namelijk, en een jult die kwaad wordt op zijn buren is niet te genieten.
Mijn originele plan was om minstens 1 keer per week iets nieuws te plaatsen. Sorry dus, misschien later vandaag alsnog.


Thursday 21 Apr 2005 - 14:14Lullig voor de domme luisteraar 12


En ja hoor, meer geschreeuw voor op uw hoofdtelefoon;
de mp3 ( ~123 kBit/s vbr, 32 kHz, 35,1 MB )

In deze ongenuanceerde show:
- Luisteraar-geplease
- Het Vaticaan luistert ook!
- Katja drop die plaat wordt vast een grote flop
- Internet-Braveheart Dennis Vink!
- portie Soundscape/Audio-Art featuring ex-burgemeester Schelto Patijn
- Geld, Staatsloterij, Banken, schenkingen
- Ach gut, 't Essent-baasje voelt zich gekwetst

Vragen over de gebruikte muziek of samples? Ik lees het wel ;-)


Sunday 17 Apr 2005 - 18:11Pseudo technici


Pseudo techniek komen we veel tegen in de high-end audio wereld. Het is voor een leek erg moeilijk na te gaan wanneer je met pseudo techniek, en wanneer je met echte techniek te maken hebt. Zelfs technisch geschoolde mensen tuinen nog wel eens in de warboel van drogredenen en halve waarheden die de pseudo techniek kenmerkt. De hoogste tijd dus, dat Oom jult u even voorlicht ;-) Met dank aan Jan, die het origineel hiervan schreef op zijn site.

Pseudo technici gebruiken technische termen om je ervan te overtuigen dat bepaalde producten echt een beduidende verbetering van de geluidskwaliteit geven. (Echte technici doen dat soms ook, maar bij de pseudo's rammelt het verhaal aan alle kanten.)
Vaak gaat het om kabels en accessoires, maar steevast om dingen die veel duurder zijn dan wat een weldenkend mens ervoor zou willen uitgeven. Bijna altijd komt de pseudo technicus met de bewering dat andere mensen het "in 100% van de gevallen ook zo hoorden". Geconfronteerd met de algemeen bekende electro-technische feiten, die in veel van zulke gevallen voorspelt dat er geen enkel merkbaar effect kan zijn, zal de pseudo de geldigheid van die techniek in twijfel trekken met een beroep op het verschil tussen "theorie" en "praktijk". Steevast kan de pseudo geen logische verklaringen of getalsmatige informatie geven over de beweerde "verbeteringen", of over hoe erg het "probleem" wel niet is. Bij doorvragen hierover komt er nog meer vergezochte pseudo-techniek overheen, wordt het stil, of verschuilt de pseudo zich achter "fabrieksgeheimen" of beweert hij (het zijn meestal mannen) dat de effecten door de hedendaagse wetenschap niet verklaard kunnen worden "omdat de meetapparatuur nog niet zo ver ontwikkeld is". Populair is ook het aanhalen van technische fenomenen in andere toepassingsgebieden van de electronica (iets in de radartechniek of een medische toepassing bijvoorbeeld) zonder dat de pseudo techneut duidelijk maakt hoe relevant dat fenomeen is voor geluidstechnische zaken.

Vaak blijkt de pseudo over weinig algemene en fundamentele kennis van de electronica te beschikken (hij kent enkel het hifi-wereldje) en regelmatig beweren pseudo technici zelfs dat geschoolde technici "afgestompt" zijn als die de tegenstrijdige en incomplete redeneringen van de pseudo's niet voetstoots willen accepteren. Zonder uitzondering zullen pseudo's erop hameren dat je vooral moet gaan luisteren, luisteren, en nog eens luisteren, en hoe duurder de (rest van de) apparatuur hoe beter de effecten hoorbaar zijn.


Friday 15 Apr 2005 - 20:20Is er iets mis met egotrippen?


Als ik zo eens mijn leven tot nu toe overzie (dat zijn toch al aardig wat jaartjes, oom jult ;-) dan was iedere DJ of presentator/presentatrice waar ik graag naar luisterde een egotripper, althans in de betekenis die de laatste tijd vaak aan "egotripper" gegeven wordt, her en der op internet.

De persoon die in zijn/haar eentje tegen de luisteraar staat (of zit) te kwebbelen kan juist allesbehalve ego trippen, omdat die zich een luisteraar voor moet stellen om in het spreekwoordelijke niets enigszins coherente taal uit te kunnen kramen. Ja, wat die presentator doet is juist zichzelf nietig verklaren, zijn/haar ego opzij schuiven, en zich (bloot) geven aan de potentiële luisteraar, wiens bestaan nog niet eens zeker is bij het uitbrengen van *casts hier op internet. Dus; fuck al die negatieve praatjes over egotrippende *casters. Als het echt egotrippers zouden zijn, dan zouden ze onsamenhangend voor zich uit praten. Het daarbij alleen maar over zichzelf moeten hebben, en alleen maar op moeten scheppen over zichzelf. Dat is zelden wat ik hoor. Men is meestal eerder veel te kritisch over zichzelf, zeker in Nederland heerst het motto "bescheidenheid rulez!". Bovendien, als mensen bijzonder, excentriek of interessant genoeg zijn, dan mogen ze wat mij betreft heel veel over zichzelf blijven lullen. Hoe beter het ego kan trippen, hoe liever ik er naar luister, zelfs. Wat moeten we met een presentator/presentatrice die niet weet waar hij/zij het over moet hebben, die (dus ook) niets over zijn/haar eigen leven te melden heeft? Ik denk weinig.

Ik zie eigenlijk het probleem ook niet, aan egotripperij. Elke creatieve uiting is een egotrip, en als je ervan kunt genieten omdat je interesse hebt in de egotripper, dan is dat alleen maar mooi. Interesse tonen in je medemens is de lijm die een maatschappij bij elkaar houdt, lijkt me zo. Nou dan.


Thursday 14 Apr 2005 - 15:45Best wel een beetje (lulligvoorje) 11


Tadaa, alweer een mp3 ( ~93 kBit/s vbr, 32 kHz, 33,7 MB )

In deze aflevering onder meer:
- 24
- Godspell
- Julius Benedictus stelt zich eens aan u voor (zou tijd worden)
- Ernstige gewetensbezwaren (NOT!)
- Het veilige militaire apparaat (NOT!)
- De Breinloze Stichting slaat weer toe (NOT!)
- Radio, Processing, Domien en Elger
- Sean Kennedy's Newsreal


Monday 11 Apr 2005 - 23:12Stramienpolitie


Op de site van Harold Makaske lees ik:
"De teksten op dit weblog zijn geschreven vanuit de filosofie men kan ons leven opvatten als een nodeloos storende episode in de zalige rust van het niets (Arthur Schopenhauer)."
Dat lijkt hij echter te liegen, want een stukje verder op zijn site lezen we één grote verzameling van oordelen gebaseerd op criteria die ernstig afwijken van de filosofie die hij aanhaalt. Als hetgeen wij hier doen een nodeloos storende episode in de zalige rust van het niets is, waarom zouden dan plots alle mensen die het leuk vinden om iets radio-achtigs te brengen op internet zich moeten beperken tot Harold's 3 marketing-opties, te weten: Onderscheidende muziekprogramma's. Korte programma's rondom een thema. of: Humor ? We zien het al voor ons, podcasts rondom een thema, alsof die er niet al waren, btw. Zodat de luisteraar al vantevoren weet dat 'ie niet hoeft te luisteren, omdat het de zoveelste voorspelbare radioshow zal zijn, met de zoveelste "DJ" die denkt dat de luisteraar het erg zal vinden als hij "eeh" zegt of een keertje moet hoesten of een boer laat.

Vertelt Makaske eerst vrolijk hoe klein zijn eigen uithoudingsvermogen was bij het realiseren van een radiopiraatje, vervolgens neemt meneer gemakshalve aan dat het volk op internet zich zou gaan inhouden als gevolg van Buma wetgeving over muziek. Is dat logisch? Ik zou zo zeggen: Hoe meer podcasts, hoe lastiger het zal zijn die allemaal te gaan controleren (if at all possible), dus allemaal vooral doen. Zo veel mogelijk "bagger" online plaatsen. Al was het maar om de buma-controleur te dwingen ernaar te luisteren. ;-)

Schijnbaar zonder enig besef van de historie van radio/netcasts op internet, denkt Harold wel meteen de toekomst ervan te kunnen voorspellen:
"De nerds en freaks zullen plaats maken voor communicatiespecialisten die de luisteraar centraal stellen."
Ik ken juist alleen maar nerds en freaks die nooit wensen plaats te maken voor anderen, en al sinds jaar en dag mp3-tjes het net op knallen, waarin ze helemaal op eigen wijze, in hun eigen tempo, de luisteraar een stuk centraler stellen dan de gemiddelde adverteerder of ego-trippende (van onze belastingcenten levende) DJ op welk willekeurig radiostation op aarde dan ook. Maar nee, meneer heeft het grote geheim van succes ontdekt: De luisteraar centraal stellen en "de nerds en freaks" afschaffen. ;-) Laat ik nu denken dat de luisteraar dat zelf wel bepaalt, hoe centraal die wil worden gesteld, door wie, wanneer, en hoe vaak. Misschien is freaky nerd-zijn, en een langzame show maken, wel juist het thema van die uitzendingen waar meneer Makaske zich zo graag aan heeft willen storen. Ook zo vreemd; Hij heeft ernaar geluisterd, om zich er maar vooral aan te kunnen ergeren. Ga zo door! Dat is precies waarom Howard Stern zoveel luisteraars heeft.

Ik word zo moe van dat gestramineer van al die radio-achtige dingen. Is het eindelijk zo dat we hier een medium hebben waar we mogen doen wat we willen, en hoe we dat willen, komt de stramien-politie de boel weer zo nodig conformeren met dat "ja nee, het moet wel ergens over gaan" gedoe. Alsof ze zelf weten waar hun leven op aarde over gaat, weetjewel. Zie ook de filosofie van Schopenhauer waar Harold zich niet aan lijkt te storen, maar wel zijn hele weblog op zou hebben gebaseerd (NOT!).
Als ons leven moet worden opgevat als een nodeloos storende episode in de zalige rust van het niets, waarom zou een podcast dan 'ergens' over moeten gaan, of moeten voldoen aan voorwaarden of criteria van de VPRO of ene Harold? Sowieso, waarom zou de hele wereld niet veel liever naar "amateurs" willen luisteren? Of naar "bagger"? Is Harold eigenlijk God?

Het lijkt mij best leuk om op een avond de TV aan te doen en dan op een paar zenders een zwart scherm te zien, waarop in witte letters staat
"vandaag hebben we geen zin, sorry, misschien morgen weer iets op deze zender"


Friday 08 Apr 2005 - 18:18Best wel een beetje (lulligvoorje) 10


Met een ietwat dichte neus (sorry) verwen ik u toch maar mooi weer op een
mp3 van bijna een uur!

De hier en daar wat abrupt gemonteerde show bevat, onder meer:
- Sneaky spionage met de miniatuurmicrofoontjes
- Gary Numan
- Kreleger's mooie geboortejaar
- Heart uit 1973 ( happy bd patricia ;-) enne.. de andere Heart
- Mindcaster Marc's Room With A View
- Door rood rijden is veiliger (say what?)
- Jeroen's geweldige laatste twintig
- Turck mmCache accelerator for php!
- Station Haarlem rookvrije dancing?
- Eventjes flashbacken naar maart-sneeuw met mijn oude HD535 hoofdtelefoon op


Sunday 03 Apr 2005 - 23:02A small bonus intermezzo


There's not much talk in this piece of recording (on purpose), so I'm doing these notes in English this time.

In this mp3 you'll hear me going to the local supermarket, and yes, I truly live that close to it ;-) I'm trying to find out how something as routinely 'depressing' as frequenting a supermarket can sound interesting.

For this I've used my favorite Audio Technica AT899c Subminiature Condenser Lavalier Microphones, amplified with this cute unit, and recorded on my good old reliable iRiver H140. I can't stress this enough: The sound quality from these microphones is just darned amazing! They are the best I've ever owned, and believe me, I've known and used many-a-mike in my life so far. Note that I did not do any post-processing on this recording, except for a few seconds of blowing wind that I cut out.

By the way, I'm quite disappointed in iriver, because they regard my portable as something that should be replaced by a new model by now, which is just ridiculous; It's not even 2 years old yet! Is it just me or what is this insane thing about huge brands where they act like they never made the model you own!? As if keeping webpages and specs of older models online would make them stupid or 'uncool' or something. Give me a freaking break here, iriver, I plan to use my iriver for years to come, thank you very much! Oh how I hate those corporate fools and their "out of production" crap.

En ja, een 'normale' show will be here very soon.

Next Archive

stats